Margarín jako máslo nejen vypadá.
Zdroj: Thinkstockphotos
Máslo, margarín, nebo sádlo
mňam!

Tip pro vaše zdraví: Nezatracujte margaríny, prospívají vám!

Rozbor tuků na trhu v České republice prokázal, že margariny na tuzemském trhu neobsahují částečně ztužené tuky. A to je skvělá zpráva pro všechny, co dbají na své zdraví a na zdraví svých dětí.

Proč bychom měli jíst margaríny? Obsah transmastných kyselin je v nich totiž menší než v másle.

Na trhu rovněž nejsou výrobky, které by byly vyrobeny z olejů s výhradním zastoupením omega 6 mastných kyselin. Nejznámější značky mají naopak vyvážený obsah polynenasycených mastných kyselin omega 3 a 6 a jsou dobrým zdrojem nedostatkových omega 3 mastných kyselin, tuíž prospívají našemu zdraví. Tvrdí to magazín Medical Tribun.

Margariny, které neobsahují částečně ztužené tuky, mají o 60-70 % méně nasycených mastných kyselin než máslo, mají vyvážený obsah omega 3 a omega 6 mastných kyselin, jsou vhodnou součástí jídelníčku a jsou i lepší alternativou oproti máslu zvláště u osob, které mají nevhodnou skladbu tuků ve stravě. To ve výsledcích svých výzkumů popsala řecká doktorka Renata Micha a její kolegové. V nejznámějších margarinech navíc nejsou namixovány žádné chemické látky.

Takže teď vám nezbývá nic jiného, než rychle zběhnout do nejbližšího supermarketu.

Autor: mivr

Diskuze