Potraviny
Zdroj: Tn.cz/ thinkstockphotos.com
Fuj!

Nechutná fakta o jídle: Víte, co jíte? Zde je přehled, ze kterého vám bude šoufl

Témata / jídlo, nechutné, fakta, přehled, top

Některé věci je snad lepší nevědět. Jako třeba tato fakta o jídle. Respektive o tom, co v něm je...

1. Karmín - barvivo z vysušených těl hmyzu. Je všude, kde je červená (lentilky, jahodové zmrzliny, ...).

2. Cystein - látka z lidských vlasů. Nachází se v pečivu. Bere se z vlasů a kachního peří.

3. Fosforečnan vápenatý. Ze spálených zvířat se vezme prach a vznikne tato látka. Díky té se pak filtruje cukr.

4. Šelak. Získává se z výkalů červce lakového a je to ta tvrdší vrstva na bonbónech a lentilkách.

5. Butylhydroxytoluen. Najdete ho v palivech letadel ale i v kukuřičných lupíncích, protože se používá jako dochucovadlo.

6. Kastoreum. Tento výměšek análních pachových žláz bobrů vzdáleně připomíná vanilku. Dává se proto například do vanilkové zmrzliny nebo sladkostí s příchutí vanilky.

Autor: mivr

Diskuze