Láďa Hruška peče loupáky
Zdroj: TV Nova
Všechno jde

Láďa Hruška učí Čechy péct: Podívejte se na jeho loupáky za 3 koruny

Potravinový inspektor a reportér TV Nova Láďa Hruška umí nejen v supermarketu, ale také v kuchyni. Jeho loupáky vypadají exkluzivně. Jak je vyrobil? Podívejte se na recept!

Základem je zpracování těsta, které po smíchání uvedených ingrediencí jednoduše ručně prohněteme, až vytvoříme celistvou hmotu bez jakýchkoliv hrudek.

Hotové loupáčkové těsto necháme vykynout a na pomoučeném vále vyválíme rohlíky a opět necháme kynout.

Potom loupáky pomažeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem. Plech s loupáky dáme do rozpálené trouby a pečeme dorůžova.

RECEPT:

2 žloutky 6,- Kč (1 do těsta, 1 na pomašlování)
citronová kůra 4,- Kč
1 vanilkový cukr 2,50 Kč

1/3 kostky másla 10,- Kč

1 hrnek vlažného mléka 4,- Kč
půlka kostky droždí 2,50 Kč
1 vrchovatá lžíce cukru krupice 1,- Kč
špetka soli
3 hrnky hladké mouky 4,- Kč


Celkem: 34 korun za 12 loupáků

Celou reportáž s Láďou Hruškou uvidíte v 19:30 v TV Nova. Dobrou chuť!

Čtěte také: 

15 receptů Ládi Hrušky. Je nejlepší smažák, langoš nebo domácí chleba? HLASUJTE

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Upečte si vlastní chleba za 12 Kč!

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Nemastné koblihy vyjdou na 1,50 za kus!
 

Autor: pul

Diskuze