Zdroj: Instagram
Život foodblogerky

Zcestovalá šéfkuchařka Kamu má drsné vzpomínky na Vietnam: Přepadení a konzumace embrya!

8. 11. 2018

Milovníci vaření a sociálních sítí ji znají jako Kamu. Známá šéfkuchařka Kamila Rundusová procestovala svět, který ji inspiroval v jejím barevném vaření. A jak na sebe v rozhovoru pro Prásk prozradila, zážitky má díky tomu více než bohaté a občas i trochu nebezpečné.

12 fotek
Prásk: Co tě vlastně přivedlo k vaření?

Kamu: K vaření mě přivedla nutnost postarat se o rodinu, když od nás v mých 14 letech odešel táta. Maminka si musela najít dvě práce a já jsem se starala o domácnost, a tak jsem začala vařit. Začala jsem vařit proto, abych se postarala o svojí rodinu. Tam jsem našla tu šílenou vášeň. Začala jsem být kreativní malá holka, a v tom momentě mě to začalo strašně bavit a zjistila jsem, že se tomu chci v životě věnovat.

Prásk: Kdy jsi uvařila své první jídlo?

Kamu: První jídlo jsem uvařila asi ve třech letech s maminkou na chatě.

Prásk: Co jsi dělala předtím, než ses stala foodblogerkou?

Kamu: Dělala jsem kuchařku. Vařila jsem po světě. Po tom, co jsem dodělala hotelovou školu jsem odjela na Nový Zéland, a tam jsem začala pořádně vařit. Tam začala, řekněme, moje kariéra kuchařky, a protože jsem cestovala a přišlo mi to zajímavý, rozhodla jsem se o tom psát a blogovat.

Prásk: Co bys poradila dalším foodblogerům?

Kamu: To je hrozně těžký. Dneska už je taková doba, že dostat se do povědomí není taková sranda. Já začala v období, kdy nás nebylo moc, ale vždy, když přijde někdo novej, tak musí bejt originální, měl by přinést něco svého, něco navíc... Klasických foodblogerů, kteří prostě vaří jsou dneska tisíce. Chce to něco, čím ty lidi zaujmeš. Mít zkrátka nějakou přidanou hodnotu.

Prásk: Co se skrývá za tvým úspěchem?

Kamu: Originalita, jiná energie, která tu podle slov ostatních není. Jsem asi osobnost, co se nebojí říkat věci nahlas, důležité je nezapadnout. Když je člověk normální, tak jen tak neprorazí. Takových je hrozně moc...

Prásk: Proč jsi se začala věnovat zrovna mexické kuchyni?

Kamu: Jeli jsme tam natáčet. Slyšela jsem toho o Mexiku hodně, jak je tam úžasné jídlo a tak... A když jsme tam přijeli, tak jsem se do toho zamilovala. Tam jsem zjistila, že natáčení mi nestačí a potřebuju udělat knihu, kuchařku s autentickými fotkami z ulice, s tradičními recepty, ze kterých jsem vytvořila veganské, ryze rostlinné verze. Nikomu tím neříkám, aby nejedl maso, já ho také jím, ale ta možnost vychutnat si to bez masa tu prostě je... Hlavně chci lidi inspirovat k tomu, aby byli kreativní!

Prásk: Kde bereš inspiraci k vaření?

Kamu: Většinou na svých cestách. Když jedu do nějaký nový země, tak tam načerpám tu inspiraci, a potom to jede. Mám plnou hlavu nápadů a baví mě kombinovat ty kuchyně jednotlivých zemí. Krásně se to k sobě hodí... Mexiko používá limetu, chilli a koriandr a stejně tak tyhle suroviny používají v Thajsku. To se krásně propojí a vznikají pak nová, unikátní jídla.

Jaké je Kamu nejoblíbenější jídlo? Jakou největší bizarnost ochutnala? A co dalšího se jí přihodilo na cestě po Vietnamu? To a více najdete na další straně!

 

Autor: Prásk!

Diskuze